Monstress - a vegák gyöngye

Szerinted a vegetáriánusok önsanyargatók? Kimaradnak a jóból? Megtagadják maguktól a legpompásabb élvezeteket? Akkor nézd meg az én kedvenc receptjeimet, találmányaimat, legkipróbáltabb fogásaimat, szuper tippeket és híreket a vegás nagyvilágból.

Utolsó kommentek

Nocsak

2008.11.07. 22:31 monstress

Találtam valakit, aki hosszas eszmefuttatást folytat a modern kor kihívásairól, amelyben mintegy alaptézisként megállapítja, hogy milyen borzasztóan szükségszerű is a húsfogyasztás.

(Többek között felelőtlennek kiáltja ki a vegetáriánus szülőket - bár nem akarom elferdíteni mondanivalóját, ez csak egy mellékes megállapítása.)

Megállapítja továbbá, hogy mivel a hús fogyasztása elkerülhetetlen, viszont óriási logisztikai gondok elé állítja a jelen és a jövő társadalmát, legésszerűbb megoldásnak a mesterséges hús előállítását találja, majd ez emellett és az ez ellen felhozható érvek részletes taglalásába fog.

Nos, kicsit késő van, nem biztos, hogy van kedvem érveit minden részletében megvitatni. De azért nem mehetek el mellettük szó nélkül.

Jól megalapozott véleményem szerint ugyanis a húsfogyasztás legjobb esetben is fölösleges és veszélyes üzem, hiszen elsősorban öl, butít és nyomorba dönti állatok milliárdjait, ökológiai katasztrófa szélére sodorja a Földet, minimális táplálkozási haszna mellett pedig a szervezetet savasítja, belső szerveinket megterheli, és az ún. civilizációs betegségek listavezető okozója. Nem mellékes élettani hatása még a gondatlan, agresszív viselkedésmód, amellyel a környezetünkhöz viszonyulunk.

(Arról már nem is beszélve, hogy a mesterséges hús fogyasztásának gondolata körülbelül annyira lehet vonzó egy húsevőnek, mint mondjuk nekem a vega virsli, kolbász vagy vagdalt. Valahogy elveszik a lényeg. Hiszen már a "gyári csirkét" is nehezen nyelték le a népek...)

Ha valaki részletesebb argumentálást szeretne, olvassa el például Lujza ezen igen alapos bejegyzését , amiben többek között az egészség és a vegetariánizmus problémakörét veszi górcső alá. Nyilván sokkal vonzóbb gondolatmenet. Egy vegetáriánusnak fõleg.

Javaslom, olvasgassátok ezen roppant elgondolkodtató írásokat, amíg össze nem szedtem magam, hogy saját erőfeszítésből megörvendeztessem népes olvasótáboromat!

Szólj hozzá!

Címkék: egészség filozófia ajánlás fehérje ökológia vegetariánizmus húsfogyasztás mesterséges hús

A bejegyzés trackback címe:

https://vegamonstress.blog.hu/api/trackback/id/tr44756456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása