Ma csicseriborsó-curry volt csapatival. Kissé indiaias, de bejött még húsevő jobbik felemnek is.
A hüvelyeseket amúgy is minden vegásnak illik gabonafélével párosítani, úgyhogy ez fehérje-ellátmányt tekintve tisztességesnek mondható ebéd volt.
Egy kis édes banán-lassival öblítettem le, ez fent említett jobbik felemnek már sok lett volna. (Joghurt, brrrr...)
A curryt a világ legegyszerűbb dolga elkészíteni. Végy egy adag főtt csicseriborsót, majd öntsd rá a megpárolt és fűszerekkel megvadított hagyma-fokhagyma keverékre, öntsd fel paradicsomlével és voilá!
A mennyiségek: 2 hagyma, 4 gerezd fokhagyma, kb. 40 dkg beáztatott, megfõzött csicseriborsó, 3 dl paradicsomlé.
A fûszerek: 1-1 kk. só, őrölt rómaikömény, őrölt koriandermag, paprika, kurkuma, 1-1 csipet csili (csípőspaprika) és garam masala.
Semmi extra, minden vegás konyhában megtalálható :D
A csapati még egyszerûbb: kb. 30 dkg liszthez adjunk kevés sót, kb. 1 kanál olajat, 1,5 dl langyos vizet, keverjük el jól, néhány órán (esetleg egy éjszakán) át pihentessük, majd gyúrjunk belõle először egy rudat, abból kis galacsinokat, azokból meg NAGYON lapos korongokat, amit jó meleg serpenyőn megsütünk. Csak úgy. Natúr.
Jó étvágyat!
Ja, képek!
Majd legközelebb. Mindmegettük...
Utolsó kommentek